The KIFA programme is an alternative education for students who are interested in studying religion but do not have the opportunity to attend religious classes outside of school.

Another purpose is to fulfil the wishes of parents who tend to provide religious education to their children by strengthening the foundation and understanding of fardhu ain for students and their appreciation of the practicalities of being Muslims.

Also helps reduce the movement of parents in sending their children out of school and serves as a one-stop centre for gaining academic and spiritual knowledge.

Program KIFA adalah pendidikan alternatif kepada para pelajar yang berminat mempelajari ilmu agama tetapi tidak berpeluang untuk mengikuti kelas agama di luar sekolah.

Tujuan lainnya memenuhi kehendak ibubapa yang cenderung memberikan pendidikan agama kepada anak-anaknya dengan  mengukuhkan asas dan kefahaman terhadap fardhu ain kepada para pelajar dan penghayatan terhadap praktikal amali sebagai seorang Muslim.

Juga membantu mengurangkan pergerakan ibu bapa dalam menghantar anak anak ke luar dari sekolah dan sebagai one-stop centre dalam menimba ilmu pengetahuan akademi dan rohani.